Wij zijn de FUMO, de ODG en de RUD Drenthe:

de drie noordelijke omgevingsdiensten van Nederland.

Formeel zijn wij afzonderlijke overheidsorganisaties, maar in de praktijk komt ons takenpakket overeen en werken wij veel samen. We zorgen voor de naleving van de wet- en regelgeving. In opdracht van de provincies en gemeenten verlenen we vergunningen, houden we toezicht, handhaven we en geven we specialistisch advies. En werken we nauw samen met andere overheidsorganisaties, zoals de veiligheidsregio’s, waterschappen, Rijkswaterstaat, politie en justitie.

Iedereen heeft ruimte nodig

Om te wonen, om te ondernemen, om te recreëren, kortom: om te leven. Dat geldt voor alle bewoners van het Noorden, dus óók voor planten en dieren. Onze collega’s hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. Voor een schoon en veilig Noord-Nederland. Belangrijk én uitdagend werk!

Werk samen met collega’s met passie voor het milieu!

Wil jij ook onze omgeving een stukje mooier maken? En bijvoorbeeld bijdragen aan het tegengaan van bodemvervuiling, het beperken van geluidsoverlast en het voorkomen van rampen door explosieve stoffen? Kom werken bij een van de noordelijke omgevingsdiensten.

Dat betekent werken in een prettige en inspirerende werkomgeving, waar hard werken samengaat met plezier en gezelligheid. Met voldoende ruimte voor ontwikkeling en groei binnen onze kennisorganisaties. Bekijk de video en krijg een indruk van de impact die jij kunt maken.

Video afspelen

Een selectie uit onze openstaande vacatures

Bekijk alle vacatures

Strategisch beleidsadviseur

  • Friesland
  • Meer dan 32 uur
  • Per: direct
FUMO

Casemanager milieu

  • Groningen
  • 24 tot 32 uur
  • Per: direct
ODG

Medewerker toezicht en handhaving Bodem

  • Drenthe
  • Meer dan 32 uur
  • Per: direct
RUD Drenthe

Veelgestelde vragen en antwoorden

Waarom werken jullie samen als Noordelijke Omgevingsdiensten?

Werken bij een omgevingsdienst betekent dat je in het brandpunt staat van grote maatschappelijke ontwikkelingen. Denk aan de verandering naar een duurzame wereld waarbij het opwekken van groene energie noodzakelijk is. Dat is leuk én uitdagend! Voor veel mensen is dit werk onbekend en daarom lanceerden de omgevingsdiensten Groningen, Friesland en Drenthe de website werkenbijnod.nl. Met dit platform, online advertenties en onze aanwezigheid op evenementen hopen we mensen aan te trekken die zich willen inzetten voor een schoon en veilig Noord-Nederland.

Formeel zijn de Noordelijke Omgevingsdiensten drie afzonderlijke overheidsorganisaties. Namelijk de Friese Omgevingsdienst FUMO, de Omgevingsdienst Groningen (ODG) en de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD Drenthe). In de praktijk komt het takenpakket overeen en werken de drie organisaties veel samen. Zo ook in de zoektocht naar nieuwe collega’s.

Ik heb het contactformulier ingevuld. Wanneer kan ik een reactie verwachten?

Fijn dat je contact met ons hebt opgenomen. We reageren binnen twee weken op je bericht.